Er is wereldwijd sprake van een pandemie van besmetting met het coronavirus. De essentie van de Nederlandse aanpak is om het virus maximaal te controleren waarbij kwetsbare groepen worden beschermd.

 

Het beleid dat ik volg als de praktijk weer open mag is dat ik alleen mensen in de praktijk toe laat waarvan ik met vrij grote zekerheid weet dat ze gezond zijn. Als u daarom op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt dan verzoek ik u om uw afspraak kosteloos te annuleren.

 

Heeft u nu corona?

  • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
  • Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
  • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C)?
  • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
  • Bent u in thuisisolatie?
  • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

 

Voordat u de praktijk binnenkomt is de ruimte (inclusief deurkrukken,bel,pinautomaat enz), geheel schoongemaakt, gedesinfecteerd en geventileerd. U zult de vorige of volgende klant na u niet tegenkomen. Ik neem tussen de cliënten door ruim de tijd om alles zo goed mogelijk te desinfecteren.

Om de reden dat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zal ik u bij betreden van de praktijk vragen uw handen te wassen met water en zeep of te desinfecteren met handalcohol. Ik verzoek u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken.  U krijgt van mij een goedgekeurd mondkapje en als u dit wenst eventueel een beschermbril. Tijdens de behandeling proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd. 

 

Nog wat extra aanwijzingen:

  • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij mij binnen.
  • Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.

 

Ik zal u ontvangen met  een mondkapje op met daaronder een glimlach maar u de hand niet schudden.